Sådan kommer du godt igennem vintereksamenerne

Eksaminer

Hvis du er studerende har du garanteret er par eksamenerne der ligger og venter, enten her i december eller i januar. For nogle kan vintereksamenerne kan godt være hårde at komme igennem. Vi har derfor lavet en miniguide til, hvordan du kommer godt igennem vintereksamenerne.

Planlæg tiden omkring eksamenerne

Det første, som du skal gøre, når vintereksamenerne nærmer sig er at planlægge tiden omkring eksamenerne. Du kan med fordel lægge ugeplaner for alle de uger, hvor du har eksamener i. Når du lægger ugeplaner, får du et godt overblik over hvor mange eksamenerne du har tæt på hinanden og hvornår du har god tid til at læse.

Du kan samtidig begynde at planlægge, hvornår du læser op til hvilke eksamener. Når du får et overblik over hvor meget tid du har til hvilke eksamener, bliver det både nemmere og overskue prøverne og samtidig bliver det også nemmere at bruge din tid effektivt.

Spis sundt når du læser til eksamen

Når du læser til eksamen, er det vigtigt at din krop har så meget energi som muligt, så du kan koncentrere dig og bruge nogle effektive timer på eksamenslæsningen. Men for at din krop for de bedste forudsætninger for at være koncentreret og have en masse energi, kræver det at du spiser sundt.

Det er vigtigt at spise sund mad, som mætter godt og har nogle gode fibre som kan give dig en masse energi. Og selvom det er fristende at spise lidt chokolade og drikke en cola for at få lidt ekstra energi under løsningen, er det langt fra en fordel. Når du spiser eller drikker noget, der indeholder meget sukker, vil dit blodsukker stige, men det vil falde igen lidt tid efter, og derfor gavner det ikke på langt sigt, men kun lige hurtigt.

Til gengæld giver sund med en masse energi, som kan holde dig kørende længe.

Du kan også overveje at tage en udrensningskur lidt tid inden eksamenslæsningen begynder, som kan være med til at give dig energi og samtidig booste dit immunforsvar. Det kan du læse mere om her.

Husk at få nok søvn

Sund kost et aspekt der er vigtigt, når du læser til eksamen – søvn er et andet, men faktisk lige så vigtigt aspekt. Hvis du har søvnunderskud, når du læser til eksamen, får du ikke det optimale ud af dit potentiale og søvn er derfor utrolig vigtigt.

Om du vælger at stå tidligt op og samtidig gå tidligt i seng eller du godt kan lide at læse sent om aftenen og derfor vælger at sove lidt længere om morgenen er egentlig ligegyldigt. Det vigtige er bare at du får sovet nok, så du ikke får problemer med søvnunderskud.

For at sove godt, er det vigtigt at dit soveværelse er indrettet optimalt. Det er fx vigtigt at have et par gardiner, der kan mørklægge dit værelse, så du kan sove selvom det er lyst. Og så er dobbeltsengen selvfølgelig det vigtigste aspekt for at du sover godt, hvis du har en dårlig madras eller en dårlig seng kan det nemlig godt påvirke din søvn negativt.

Du kan læse mere om, hvordan du bliver helt skarp til eksaminerne og studiet i det hele taget her.

Forkæl dig selv, når eksamenerne er færdige

Når du er kommet godt igennem eksamenerne og igen har tid til at slappe af, er det vigtigt at du husker at forkæle dig selv – uanset hvor godt eksamenerne gik.

For mange er eksamensperioderne nogle stressende uger, hvor der ikke er meget tid til at slappe af, og det er derfor vigtigt at du prioriterer en masse tid til at slappe af bagefter. Det er også en god idé at forkæle dig selv lidt ekstra, nu hvor du har brugt en masse tid på eksamenslæsning.

Hvis du fx længe har fået og drømt om at få en fedtfrysning eller en god massage er tiden efter eksamensperioden er perfekt tidspunkt at gøre det på. Du kan se mere om fedtfrysninger ved at klikke her.

Be the first to comment on "Sådan kommer du godt igennem vintereksamenerne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*