Sådan styrker du din hjerne til studierne

Det er ingen tvivl om at motion er godt for dig. Det kan både øge din koncentrationsevne, din hukommelse, hvilket eksempelvis kan hjælpe dig i forbindelse med jobsøgninger og jobsamtaler, det skriver RunYourLife.dk i en artikel om hvordan motion kan forbedre ens muligheder for nyt job.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på, hvilke andre faktorer udover motion som kan hjælpe dig til at få en skarpere hjerne og derved øge dine chancer for en gode karakterer under dine studier og til eksamen.

Lad os dog først kigge lidt på, hvorfor man mener at netop motion er så godt for hjernen. En stor svensk undersøgelse fra 2009 har vist, at sport og motion øger intellektet og dermed evnen til at forstå og lære – specielt for unge mellem 15 og 18 år.  Undersøgelse bygger på psykologiske og fysiske prøver på hele 1,2 millioner svenske mænd, som var i tjeneste i det svenske militær i perioden 1968-1994. Konklusionen var at der var en klar sammenhæng mellem intelligens (logisk intelligens, verbal intelligens og teknisk intelligens) og den kondition de unge mænd havde.

Denne undersøgelse bakkes op en Tysk forskning fra 2010, som viser at hjernen potentiel kan vokse med 15%, hvis man har en eller anden form for fysisk udfoldelse tre til fire gange om ugen.  Det er hippocampus i hjernen som vokser ved motion, hvilen er bruges til en lang række væsentlige hjernefunktioner, som eksempelvis hukommelse og indlæring.

Ifølge forskningen er der altså ingen tvivl om, hvorvidt motion er godt for hjernen eller ej. Men hvad kan ellers være godt, som man måske kan indarbejde i sin hverdag, for at styrke sin hjerne og indlæring?

Her er seks råd til en forbedret hjerne:

  1. Forsøg på at have en sjov hverdag. Gælde og latter gør nemlig godt for hjernen.
  2. Varierer din hverdag. En hjerne der ikke bliver udfordret bliver med tiden doven. En god idé er derfor at udfordre din hjerne hver dag med nye ting som stikker udenfor de daglige rutiner.
  3. Brug din hjerne. Dette er lidt i tråd med første punkt, men her er der fokus på specifikke opgaver og spil som du kan give din hjerne. Spil f.eks. noget Sudoku eller andre spil, hvor din hjerne skal arbejde. Det er sundt for den at arbejde hårdt.
  4. Spis varieret og godt. Få rigeligt med omega 3, bær og fuldkornsprodukter. Disse er nemlig det bedste brændstof du kan give din hjerne.
  5. Dyrk motion. Vi behøver vist ikke forklare hvorfor.
  6. Få nok hvilke. Underskud af søvn er skidt for hjernen. Den har nemlig brug for at hvile lige som dine ben har brug for det efter en lang løbetur. Sørg derfor for, at få en god natte søvn, hvor du ikke bliver forstyrret for meget eller ligger dårligt. Hertil kan vi anbefale denne artikel fra TV 2 – En bedre nattesøvn

Dette var vores seks råd til en bedre hjerne og måske bedre karakterer. Har du selv nogle gode råd du vil dele med andre, så smid dem endelig i en kommentar nedenfor!

Be the first to comment on "Sådan styrker du din hjerne til studierne"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*