Opfrisk dit hjem til et behageligt værested

Du kan måske nikke genkende til, at du synes tingene og interiøret i hjemmet er blevet lidt halvkedeligt og gamle at kigge på. Den samme hverdag, som blot går igen og igen. Måske er dine vægge begyndt at falme lidt, træmøblerne knirker og lamperne gør måske ikke det bedste for dine rum.

Hvis det står til på den måde, kan det være, at det er på tide med en opfriskning af hjemmet og forsøge at få nyt liv ind i boligen. Kort og godt – gnisten skal tilbage.

Ved at få energien tilbage i hjemmet, gør du i samme omgang dig selv en tjeneste. Du får styr på hjemmefronten og kan tage den nyvundne energi med på arbejdet og i dine forskellige gøremål i hverdagen. Et nydeligt hjem er et hjem, som er rart at vende tilbage til.

Løsningen behøver ikke nødvendigvis at være en dyr fornøjelse, selvom det godt kan virke som en ordentlig mundfuld, når de første hjemmesider bliver browset efter møbler.

Her vil vi gennemgå forskellige tiltag eller udskifte af møbler, du kan gøre dig, for at pimpe dit hjem op og få den behagelige fornemmelse tilbage i hverdagen. Du kender den selv fra et nyt sæt tøj, der lige er kommet ind ad døren. Det er dén følelse, der skal tilbage.

Belysningen er – måske – det vigtigste

Der er mange ting, du kan gøre i et hjem: udskifte sofaen, bestille et nyt tv, opsætte reol, få et nyt køkken. Alle disse er ret store forandringer, som typisk også kan mærkes markant på pengepungen.

Én ting, du kan gøre, for hurtigt og let at skabe en ny stemning i boligen er din belysning. Du kan justere vinkler og fornemmelsen af størrelser i et givent rum. Et godt belyst hjem er nemlig et indbydende hjem, som er rart at træde ind i.

Lamper kan være med til at give hjemmet en personlig stil, hvor du får mere lyst til at byde gæster indenfor. Ligesom belysningen gør noget for rummet, betyder det faktisk også en hel del for dit eget helbred. Med smarte lyskilder kan du justere belysningen gennem dagen, så du om aftenen har dæmpet lys, der hjælper kroppen med at falde til ro. I løbet af dagen er tilstrækkelig belysning nødvendigt for at holde et højt energiniveau og mindske stress på dine øjne.

Der er mange forskellige måder at anvende belysningen i hjemmet. Det kan være alt fra bordlamper til standerlamper eller spotbelysning. Er du på udkig efter ny belysning til boligen, finder du et stort udvalg af lamper her.

Lav en omrokering af dine møbler

Den letteste – og billigste – måde at skabe en ny stemning i hjemmet, er at gøre brug af de midler, du har i forvejen. Og det er typisk i form af eksisterende møbler, som du kan rykke rundt på og forsøge at skabe en ny stemning.

Du kan gøre det med møbler i ethvert rum. Noget som har virket rigtig godt – især for f.eks. børnefamilier – er at bytte rum. Nogle møbler går bedre med f.eks. skråvæg, mens andre gerne skal have fuldstændig simpel struktur i rummet.

Be the first to comment on "Opfrisk dit hjem til et behageligt værested"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*