Studiestart: Husk at tilmelde dig A-kasse!

Studiestart betyder travlhed, nye venner, måske en ny bolig og masser af andre nye ting man skal sætte sig ind i.  Det er dog en vittig ting man bør huske når man starter sit studie, og det er at melde sig ind i en A-kasse.

Som studerende tænker man måske, at det med at melde sig ind i a-kasse sagtens kan vente til man ska begynde at søge job eller i det mindst bolt skal til at tænke på at søge job. Men dette er faktisk en helt forkert indstilling.

Man bør nemlig som studerende melde sig ind i en a-kasse som noget af det første man gør når man starter et studie. Lad os forklare hvorfor…

Når du er under uddannelse kan du melde dig ind i en a-kasse og får gratis medlemskab, ja vi sagde gratis medlemskab. Det kan du fordi a-kasserne rigtig gerne vil have dig som medlem til når du engang får et job og kan betale kontingent til dem.  Men inden dette sker, så kan du faktisk få lov at være det man typisk kalder et studiemedlem helt gratis. Et studiemedlemskab betyder dog ikke at du ikke får de samme goder og rettigheder som betalende medlemmer, og du kan derfor forvente, at den dag du bliver færdig på dit studie og måske ikke kan få job, der kan du gå direkte ud og få dagpenge – også selvom du aldrig har betalt en krone til a-kasse.

Det lyder næsten for godt til at være sand, men det er det faktisk ikke. De eneste krav du skal leve op til for at blive gratis studiemedlem er:

  • Du skal melde dig ind i a-kassen minimum et år inden dit studie afsluttes.
  • Du skal være under 30 år og bosat i Danmark.
  • Og ja du skal selvfølgelig være studerende.

Glemmer du at melde dig ind et år før, så vil du komme i det man kalder karantæne, hvis du bliver færdig med dit studie og ikke kan finde job. En karantæne er 1 måned, hvor du ikke kan få dagpenge, så i denne periode vil du altså hverken få dagpenge eller SU. Når måneden er ovre kan du få dagpenge lige som alle andre, men det ville da have været smartest, hvis du havde meldt dig ind noget før og undgået en hel måned uden nogen for indtægt.

Så vores råd til alle der netop er startet i et studie eller skal i gang med nogle af de sidste semestre – FÅ JER MELDT IND I EN A-KASSE.

Hvis du gerne vil læse mere om a-kasse priser, hvad a-kasser er for noget og hvad de for eksempel kan tilbyde dig som studerende udover fagpenge når du er færdiguddannet, så kan du læse meget mere på blandt andet borger.dk.

Har du selv nogle gode råd til nye studerende eller studerende der allerede er i gang med studiet, så hører vi gerne fra dig i kommentarsporet nedenfor!

Be the first to comment on "Studiestart: Husk at tilmelde dig A-kasse!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*