Overvejelser omkring det at vælge a-kasse

a-kasse

Reklame

A-kasser, fagforeninger, karrierepartnere, studenterforeninger og klubber. Som studerende er der et hav af informationer, som diverse foreninger og lignende ønsker dig at tage stilling til. Er du forberedt til arbejdsmarkedet, spørger de dig.  Det er du næppe – du er derimod mere klar på at finde ud af, hvor de billigste øl er henne?

Det virker måske som det rette spørgsmål at stille sig selv, når man er under uddannelse. For det er sjovere at finde ud af, end at finde ud af hvilken a-kasse der passer bedst til dig. Men det er vigtigt – især fordi a-kassen sikrer dig, hvis du ikke finder arbejde som nyuddannet.

Og der er mange ting at overveje, når man skal ud og vælge a-kasse. Hvor er jeg sikret bedst, hvis jeg skulle blive arbejdsløs? Hvor er der flest fordele? Eller hvilken a-kasse passer bedst til min uddannelse? Nogle af disse kigges der nærmere på her.

A-kassen giver dig økonomisk sikring

Som nyuddannet kan det være svært at finde arbejde lige med det samme. Erhvervslivet leder efter unge med drive og engagement, men også med erfaring og viden. Erfaringen får du dog først sådan rigtigt igennem dit første job, men hvad gør man så, indtil man får det? Dagpenge.

Dagpenge er lige netop den sikring, du får dig, hvis du ikke får dig et job lige med det samme. Og dagpenge – eller arbejdsløshedspenge, som det også bliver kaldt, er væsentligt bedre end kontanthjælp. Beløbet bliver udbetalt af din a-kasse, men kun hvis du er medlem. Det siger altså således sig selv, at du bør lytte til, hvad foredragsholderen snakker om, hvis du bliver fortalt, at du bør skrive dig op i a-kassen.

Det kræver betaling af kontingent, hvis du vil være medlem af a-kassen. Dette betyder en månedlig sats, som du ikke slipper for, når først du er uddannet. Til gengæld tilbyder de fleste a-kasser gratis medlemskab som studerende, og dermed dagpenge fra dagen du afslutter uddannelsen, hvis du har været medlem i måske 1 eller 2 år. Bare se på ftf-a.dk.

Du får mange fordele som studerende 

Ud over den økonomiske sikring, som kan være guld værd, når du bliver færdiguddannet, er der stadig mange andre grunde til at kigge på, hvilken a-kasse du vælger. Og a-kasserne har det med at tilbyde dig masser af spændende sager, for at sikre sig, at du bliver medlem netop hos dem.

Først og fremmest er det dog vigtigt, at du kigger på, hvilken a-kasse som passer til din uddannelse. Det er essentielt, at a-kassen har indgående kendskab til netop dit kommende eller nuværende erhverv, for på den måde kan de nemmest guide dig i jagten på et job.

Der er også ofte tilbud om kompetencesparringer, så du nemmest ved, hvordan du skal benytte LinkedIn, skrive CV og ansøgninger samt hvordan du bør agere til en jobsamtale. Disse samtaler og møder kan være guld værd, når du skal sikre dig jobbet.

Be the first to comment on "Overvejelser omkring det at vælge a-kasse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*