Lær at arbejde med dig selv

sensetik

Reklame

Der er mange muligheder, når det gælder uddannelser, og det er derfor også tit svært at finde ud af, hvad man gerne vil, og hvad der passer en bedste personligt. Man misunder som regel de personer, der ved lige, hvad de vil, og har vidst det de sidste mange år, men sådan er der bare nogen, der er.

Nogen ved lige præcis hvilken type person, de er, og hvad de har lyst til at lave. Eksempelvis er der folk, der elsker at være i nærheden at mennesker og hjælpe dem, men så er der også dem, der er stik modsatte og bedre kan lide at arbejde med tal eller dyr. Alle er forskellige, og det er forskelligt fra person til person, hvor lang tid det tager en at finde ud af, hvem man er som person, og hvad man vil lave resten af sit liv – og det er helt okay.

Tag en uddannelse som psykoterapeut

Vil du gerne arbejde med mennesker, så kræver det, at du har en hvis forståelse for mennesker, og derfor ikke mindst for dig selv. Det er noget nær umuligt at hjælpe folk med dem selv, hvis du ikke selv forstår din krop og dit sind og accepterer den person, du er. Nogen vil modsige dette, fordi de måske har hjulpet en person på en eller anden måde med et råd. Det der menes med at hjælpe andre mennesker, skal i denne sammenhæng forstås som noget større end blot dette.

Når man giver et råd, ved man ikke, hvor godt dette i bund og grund er, og der er heller ingen, der siger, at modtagerne tager imod rådet eller har forstået det korrekt. Så igen – for at kunne hjælpe andre mennesker bedst muligt er det vigtig at forstå sig selv.

Der er mange muligheder for at blive bedre til at arbejde med mennesker eller til at blive udrustet til et job med mennesker. Der er lange lister med kurser og undervisning, og så er det selvfølgelig uddannelser. Nogle af de muligheder, der er, er kurser, hvor du lærer om andre mennesker, og lærer hvordan du skal arbejde med dem, og så er der de kurser, der lærer dig om dig selv, og lærer dig at forstå og acceptere dig selv, så du bedre kan skabe nærvær og hjælpe andre mennesker.

Psykoterapeut er en af muligheder, der udruster dig personligt til at arbejde med mennesker. Se mulighederne på www.sensetik.dk, og find ud af, om det er noget for dig.

Det er altid godt at kende sig selv – uanset erhverv

Uanset hvilken uddannelse du tager, eller hvilket job du bestræber dig efter, er det altid en god ide at kende sig selv. Når man kender sig selv, er det lettere at være afslappet og hvile i sig selv, og så behøver man ikke bruge energi på at bekymre sig om, hvorvidt man er god nok eller noget lignende, men i stedet kan man bruge energien på sin uddannelse eller sit job. Når man kender og accepterer sig selv, bliver man altså mere produktiv og glad i hverdagen.

Be the first to comment on "Lær at arbejde med dig selv"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*