Iværksætter ved siden af studiet

IværksætterStartup Stock Photos

Reklame

I Danmark er der de seneste år opstået en iværksætterkultur, og flere og flere, særligt unge mennesker, forsøger at starte egen virksomhed. Nogen går ”all in” med driften af virksomheden, mens andre er mere tilbageholdende i forhold til at kaste sig fuldt ud i iværksættereventyret. I stedet forbliver virksomheden en hobby, hvilket på sin vis er ganske fint, og særligt for studerende kan virksomheden være et godt supplement til den beskedne SU. Det er dog ærgerligt, når nystartede virksomheder ikke udlever deres fulde potentiale, fordi virksomhedsejeren ikke har tid eller mod til at kaste alle ressourcer ind i projektet.

For studerende kan det dreje sig om, at studiet og de projekter, der følger med, umiddelbart tager for meget tid, der ellers kunne være brugt på virksomheden, men når alt kommer til alt, så giver studietiden unikke muligheder, der ikke nødvendigvis eksisterer i samme omfang, når du engang er færdiguddannet. Derfor er det værd at overveje, om ikke tiden alligevel er rigtig til, at det er nu, du skal komme godt ud af starthullerne med din drøm om virksomhed. Her giver vi dig et par gode fif, som du med fordel kan benytte dig af, hvis du vælger at studere og drive virksomhed på samme tid.

Fradrag for skolegrejet

Har du en virksomhed ved siden af studiet, er det ikke kun hårdt arbejde, du kan se frem til – nej, du kan ligeledes se frem til at få fradrag for nogle af de ting, der skal bruges både på studiet og i virksomheden. En computer er eksempelvis et uundværligt redskab begge steder, ligesom at en lommeregner er guld værd både i forhold til matematiske udregninger på studiet og til udarbejdelse af budgetter og regnskab i virksomheden. Klik her og se udvalg af regnemaskiner, som er skønne at have, når økonomien i virksomheden skal tilrettelægges. Computeren og regnemaskinen er blot to af dine muligheder for fradrag, og har du en virksomhed ved siden af skolen, er det bare med at udnytte dine fordele, så tænk dig godt om, hver gang du foretager et køb til studiebrug. Måske du kan trække det fra i skat og dermed spare penge, der i stedet kan bruges på virksomheden.

Få penge til at investere i din virksomhed

Skal din virksomhed for alvor blomstre, er det vigtigt, at du ikke kvæler likviditeten hver gang, der er overskud. Du skal blive ved med at investere i din virksomhed, så den kan vokse sig større. Afhængigt af din branche kan det i nogle tilfælde komme til at koste en god sjat penge, hvilket godt kan være en stor mundfuld for de fleste studerende. Heldigvis er der flere muligheder for at få en økonomisk håndsrækning til drift af din virksomhed. Læs mere her, hvis du har brug for et lån, der kan sætte gang i din virksomhed eller begynd at søge relevante fonde, der giver økonomisk støtte til iværksættere.

Det er hårdt arbejde at starte en virksomhed op ved siden af studiet, men det er også en sjov og givende udfordring, der kan berige dig med mange værdifulde erfaringer og potentielt lægge stien for din fremtid på arbejdsmarkedet. Hvis du selv er aktiv og opsøgende i forhold til de muligheder, der er for unge iværksættere, kommer du rigtig godt fra start – også økonomisk.

Be the first to comment on "Iværksætter ved siden af studiet"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*