KOMBINER EFTERSKOLE MED SPORT PÅ HØJT NIVEAU

Mange teenagere i 7.-8. klasse kæmper med følelsen af, at de skal vælge imellem at fortsætte deres sport på højt niveau eller få en social oplevelse for livet, som et år på efterskole giver et ungt menneske i udvikling.

Denne udfordring har Idrætsefterskole Lægården beliggende i Holstebro set, og de har derfor lavet lokale aftaler for deres sportslinjer inden for fodbold, roning og håndbold med lokale klubber og foreninger for at sikre koblingen mellem ambitiøs sport og en efterskole oplevelse.

Det betyder fx at de kan tilbyde solid en roning-linje i samarbejdet med Holstebro Roklub, hvor eleverne fra Lægården efter 5 minutter cykel er nede i roklubben med lækre faciliter ved den store kunstsø Vandkraftssøen.

Vandkraftsøen er 2,5 kilometer lang, som giver perfekte muligheder for lange og korte stræk, og eleverne kan udover de ugentlige træningspas på skolen søge yderligere træning i roklubben.

fodboldlinjen har Lægården ligeledes fokuseret på at give deres elever de bedste forudsætninger for sportslig udvikling. I trænerstaben finder man både trænere med Superliga og 1. divisionserfaring, og i 2017 fik de grundlagt den store kunstgræs fodboldbane, Lægård Park. Foruden disse muligheder på Lægården, så er der også på fodboldlinjen aftalt lokale klubaftaler med Holstebro Boldklub og Mejrup Fodbold for de elever, som ikke kan få nok fodbold.

 

Håndboldlinjen er den tredje sportslinje, hvor Lægården har sat baren højt for de håndboldinteresserede ved at have indgået i et profileret samarbejde med topklubben TTH Holstebro, som holder til på Gråkær Arena kun 5 minutters cykel fra Lægården, hvor de mest ambitiøse håndboldspillere fra Lægården tilbydes at spille i klub.

Hvis du er blevet nysgerrig om mulighederne for at koble efterskole og sport på højt niveau, så kan du løbende booke uforpligtende rundvisninger på Lægården eller møde op til åbent hus på Efterskolernes Dag den sidste søndag i september hvert år.

Be the first to comment on "KOMBINER EFTERSKOLE MED SPORT PÅ HØJT NIVEAU"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*