Hjemmesider er blevet for alle takket være WordPress

Går vi 4-5 år tilbage i tiden skulle man nærmest være udannet programmør for at lave din egen hjemmeside. Disse tider er dog forbi og i dag kan alle med blot nogle få klik og en smule kreativitet lave deres egen hjemmeside.

I dag har næsten alle prøvet at lave en hjemmeside, og folk laver hjemmesider om dem selv, deres CV, deres familie eller måske et bryllup de skal holde til sommer. Det er lettere end nogensinde før at komme i gang og så er det tilmed billigt, ja faktisk gratis i nogle tilfælde.

Grunden at det i dag er blevet så nemt skal vi finde i en ny type hjemmesidesystemer kaldet Content Management Systemer, eller bare CMS. Et CMS er dybest set et system, hvor du via et brugervenligt kontrolpanel kan skifte udseende, farver, menuer og indhold på en hjemmeside. Alt hvad du skal gøre for at lave en hjemmeside er således, at købe et domæne og et webhotel og installere et CMS herpå.

Et af det mest poplære og mest udbredte CMS´er på markedet lige nu er WordPress. WordPress har eksisteret en del år, men det er først inden for de senest år at dets popularitet virkelig har taget fart. WordPress startede ud som et blog-CMS, altså et system, hvorpå man kunne starte en blog, men med tiden er det vokset og i dag kan du lave en fuldblods hjemmeside eller webshop med WordPress. WordPress er super simpelt at bruge og lære og det er derfor elsket af mange. Der findes også mange andre systemer som WordPress, f.eks. Joomla, men dette system har ikke opnået den samme popularitet som WordPress. Hvis man vil i gang med WordPress findes der også oceaner af gratis læringsmateriale på nettet, og dette er også grunden til at det er blevet så populært, fordi folk nemt kan finde hjælp og vejledning til det. I Danmark findes der endda også en dansk WordPress Manuel, som guider dig hele vejen til din egen hjemmeside med WordPress. Du kan læse mere om manualen her: WordPress Manual.

Det bedste ved WordPress, og som nok også er den største grund til systemets popularitet er, at det er gratis. Temaer (hjemmeside templates), plugins (udvidelser til din hjemmeside, f.eks. en kontaktformular) er gratis i WordPress, og når du starter en hjemmeside med systemet, skal du derfor kun betale for domæne og webhotel. Dette betyder at du typisk kan starte din egen hjemmeside med WordPress for kun et par hundrede kroner det første år.

Du kan læse mere om WordPress på deres danske informations side

Har du selv prøvet at lave en hjemmeside med WordPress, så hører vi gerne fra dig i kommentarsporet nedenfor!

Be the first to comment on "Hjemmesider er blevet for alle takket være WordPress"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*