Gør din skole mere hyggelig og moderne med disse indretningstips

Reklame

Skolen er et vigtigt sted for mange mennesker. Det er et sted ensbetydende med fordybelse, kreativitet og fællesskab. Det er derfor vigtigt, at indretningen taler til disse ting, så både elever og lærere har mulighed for at realisere sig selv. Uanset om du er arkitekt eller medlem af elevrådet, kan du læse om gode råd til indretningen af din skole her.

Behagelig og stilfuld opbevaring

Hvem siger, at pragmatik og stil ikke kan gå hånd i hånd? Glem alt om gamle, kedelige industriskabe, og overvej i stedet kulørte og alternative skabe til opbevaring. Det spreder både godt humør, og de er flotte at kigge på, så både elever, ansatte og gæster vil få et godt indtryk af din skole.

Elevskab er nemlig ikke bare et elevskab. Det er en måde at gøre hverdagen lettere for eleverne, da de kan opbevare deres skolebøger der, og skabene lærer dem samtidig om ansvar, som fx det at vide, hvor ens ting er og finde dem frem, når de skal bruge dem.

Sjove og flotte skabe er mere indbydende at se på og kan give eleverne lyst til at udfolde sig kreativt. Skaf derfor nogle sjove eller dekorative skabe, når du skal indrette din skole. Det kan du få hos sonesson.dk.

Hæv loftet og løft humøret

I en skole skal der være højt til loftet på mange måder. Der skal være mulighed for at lære og udvikle sig. Et klasselokale kan føles mindre som et bur for eleven, hvis der er stor afstand mellem gulv og loft. Det samme gælder for gangene på skolen, så sørg for at have højt til loftet, da et lavt loft kan give fornemmelsen af beklemthed og indelukkethed.

Hvis det er muligt, så forsøg at indrette efter konceptet ”højt til loftet”, da det helt sikkert vil skabe fornemmelsen af glæde, frihed og åbenhed på alle måder.

Et bord kan også være en stol

Endelig kan du gøre dig tanker om, hvordan møblerne på skolen skal se ud. Igen: Forsøg at bryde vanen ved at tænke traditionelt som det førnævnte eksempel med sterile industriskabe. Her kan du tænke i multifunktionelle møbler, der både kan fungere som stole og borde, arbejdsplads og frirum. Eleverne vil føle sig mere komfortable, og med de sjove møbler omkring sig vil de indirekte blive inviteret til at tænke mere kreativt.

Alt i alt så handler det om at indrette skolen efter den måde, man gerne vil have eleverne til at føle, såsom følelsen af at være glad, nysgerrig, motiveret, og nogle gange kræver det, at man tænker abstrakt og lidt ud af boksen.

Be the first to comment on "Gør din skole mere hyggelig og moderne med disse indretningstips"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*