Sådan uddanner du dig til sikkerhedsvagt

vagt
security guard controlling indoor entrance gate

Har du ambitioner om at være sikkerhedsvagt i Ringsted, Slagelse eller et hvilket som helst andet sted i landet? I så fald har du brug for at beskæftige dig med et godt og solidt uddannelsesforløb, der ruster dig til dit fremtidige arbejdsmarked.

Enhver professionel vagtservice har nemlig udelukkende dygtige, professionelle og autoriserede vagter i staben, så du kommer med andre ord ingen vegne uden en relevant uddannelsesbaggrund.

Du kan eksempelvis vælge at tage en erhvervsuddannelse, som forbereder dig til dit fremtidige arbejde som vagt for en autoriseret vagtservice. Denne uddannelsesvej tager to år og kan påbegyndes direkte efter grundskoleforløbet.

Det er dermed den ideelle løsning til at få den fornødne ekspertise og erfaring, uden at det behøves at tage dig en evighed at blive klar til at komme i gang med karrieren. Uanset hvad kan du vide dig sikker på, at der er tale om en yderst spændende uddannelses- og karrierevej.

Nedenfor kan du få svar på nogle af de spørgsmål, der oftest stilles i relation til sikkerhedsvagtuddannelsen. Herunder er det af gode grunde særligt oplagt at vide, hvad forløbet indeholder, og hvad du gerne skal tilegne dig af kompetencer i løbet af de to år.

Hvad indeholder sikkerhedsvagtuddannelsen?

Du har først og fremmest at gøre med en uddannelse, som giver dig bred ekspertise indenfor sikkerhedsområdet. Altså vil du blandt andet opnå et udførligt kendskab til diverse alarmer, overvågningssystemer og metoder til at håndtere nødplaner og sikkerhedsproblemer.

Uddannelsen består henholdsvist af et fagligt skoleforløb og et praktikophold hos en relevant virksomhed såsom et sikkerhedsfirma. Dermed får du både masser af boglig viden og praktisk erfaring med faget, så du er mere end klar til at komme ud på arbejdsmarkedet, når du er færdiguddannet.

Forløbet vil ydermere involvere en bred vifte af fag og arbejdsområder, så du alt i alt opbygger den bedst tænkelige kompetenceprofil til din karrierevej.

Eksempelvis er der fokus på fysiske egenskaber i form af idrætstimer. Omvendt er kommunikation ligeledes en central del af uddannelsen, da både dansk, engelsk og kommunikation er på listen over påkrævede fag.

I forlængelse af dette vil du også modtage undervisning, der relaterer sig til psykologi og træner dig i god og professionel konflikthåndtering.

Slutteligt er retslære en vigtig gren af din uddannelse, da viden om det danske retssystem og dets love om noget er essentielt for både din teoretiske og praktiske udvikling som vagt.

Hvilke kvaliteter er essentielle hos en dygtig sikkerhedsvagt?

Om end det kan afhænge af, hvilken rolle du kommer til at få på din fremtidige arbejdsplads, er det altid vigtigt at være i god fysisk form. Altså kan det i den grad betale sig at holde konditionen ved lige, og endvidere er det en gevaldig fordel at bruge kræfter på styrketræning.

Selvom du næppe bliver nødsaget til at være ekstrem aktiv på samtlige af dine vagter, skal du immervæk være i stand til at gribe ind, hvis der pludselig opstår en akut situation med én eller flere gerningsmænd.

Endvidere er det selvfølgelig fundamentalt, at du har en stærk psyke og således er god til at arbejde under pres. Dette er netop om noget en vigtig indikator på, hvorvidt du kan håndtere en kritisk situation med bravur eller ej.

Endeligt får du af åbenlyse årsager alle de redskaber og kompetencer, som du ellers får brug for, igennem dit uddannelsesforløb. Hvis du fortsat er interesseret, gælder det således bare om at forberede dig på din kommende undervisning ved at undersøge sagen nærmere an.

Be the first to comment on "Sådan uddanner du dig til sikkerhedsvagt"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*