Efterskoler giver en ordentlig en på opleveren

efterskole

Hvordan smager en gourmet melorm? Vil du lære at trylle? Eller hvad med at give dig i kast med volleyball eller adventurerace? Et år på efterskole byder på udfordringer for en hver smag i de mange forskellige valgfag, som skolerne tilbyder.

Når de nye elever på landets efterskole begynder til næste skoleår, har de fået mange flere valgfag at vælge mellem. Efterskolerne udvikler sig nemlig hele tiden og tilbyder flere og flere valgfag, som udfordrer og rykker eleverne.

Efterskolerne tilbyder valgfag i alle mulige forskellige emner fra eksempelvis kinesisk, faldskærmsudspring og klatring til arkitektur, skak og teatersport.

En af de mange efterskoler, der tilbyder nye valgfag fra næste skoleår er Hardsyssel Efterskole i Vestjylland ved Vejrum mellem Struer og Holstebro. Fra august kan de mange elever på Hardsyssel Efterskole prøve kræfter med nordisk gastronomi over bål, trylleri, volleyball og adventurerace.

Melorme og insekter

Eleverne på landets efterskoler vælger selv valgfag alt efter interesse. Valgfagene tilbydes i forskellige antal timer om ugen. Valgfagene kan ende med at blive en del af efterskoleopholdet, som eleverne aldrig vil glemme. Flere efterskoler tilbyder for eksempel valgfag med en del prøvelser.

I valgfaget nordisk gastronomi over bål på Hardsyssel Efterskole, kan de unge se frem til helt nye måder at tilberede mad på – og ikke mindst helt nye madvarer.

– Vi bruger årstidernes lokale råvarer fra skoven og fjorden, og vi finder bær og urter i naturen. De unge lærer en masse nye teknikker – som at slowcooke, saltbage og ryge forskellige typer kød, fisk og grøntsager. Og de skal smage på råvarer, de ikke tidligere har sat tænderne i – f.eks. økologisk superfood og fremtidens mad som melorme og insekter, fortæller Rolf Sanderhoff, forstander på Hardsyssel Efterskole.

Skaber sammenhold

Har man lyst, så kan man fordybe sig i spanske gloser eller matematikkens verden på landets mange efterskoler – men fælles for valgfagene er, at de ofte er sammensat, så de giver eleverne gode oplevelser, som binder stærke bånd mellem eleverne.

Og det giver blandt andet valgfag som adventurerace, hvor eleverne så hurtigt som muligt skal finde fra A til B sammen og teatersport, hvor eleverne sammen skal spille scener. Også mere almindelige sportsgrene som håndbold, volleyball og fodbold giver holdånd og sammenhold, fordi eleverne får mulighed for at udvikle sig i fællesskab.

Find din efterskole

Det kan være lidt af en jungle at finde frem til en efterskole, som tilbyder nogle af de fag, som man interesserer sig for. Hvis man allerede nu ved, hvilke valgfag, man gerne vil have, kan man google sig frem til de efterskoler, der tilbyder lige netop ens ønske-valgfag. Alle efterskoler har nemlig en hjemmeside, hvor man kan læse, hvad efterskolen tilbyder – inklusive valgfag.

Hvis man ikke lige ved, hvilke valgfag, man kunne tænke sig kan man besøge forskellige skolers hjemmeside og tjekke, hvad de tilbyder – og pludselig dukker der idéer op.

Når man har fundet frem til nogle skoler, som ser spændende ud, er det altid en god idé at tage på besøg på skolerne. Her kan man bedre se og mærke, om det nu også er den rigtige efterskole for en. De fleste efterskoler afholder løbende åbent hus, hvor man kan komme på besøg og få en rundvisning og virkelig kan få et indblik i, hvad skolen står for.

Be the first to comment on "Efterskoler giver en ordentlig en på opleveren"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*