Dansk firma står for al solafskærmning i DR Byen

Television studio with camera and lights - recording TV show. Shallow depth of field - focus on camera

Solafskærmning er en god løsning – og særligt på store eller høje bygninger, hvor man ikke bare lige kan købe en parasol, og hvor det ville tage en evighed at sætte gardiner op i alle rum. Løsninger som lameller, skodder, screens, solskærme, persienner, mørklægningsgardiner og markiser er alle gode bud på optimale løsninger af problemet, hvor solen står lige ind ad vinduet.

Mange større bygninger har bredde glas- og vinduespartier, fordi det skaber en smuk bygning og et flot lysindfald, men skal man samles mange mennesker til møde, kan det hurtigt skabe en drivhuseffekt, hvis solen får lov at stå højt, og således kan det godt gå hen og blive nogle ulidelige timer for en flok mænd i jakkesæt. Ligeledes kan der være brug for at lukke lyset ude, hvis der skal fremlægges ting med en projekter eller lignende. Det er altså vigtigt at finde den rette solafskærmning, hvor løsningen både er langtidsholdbar og fleksibel, for det nytter selvfølgelig ikke noget at fikse problemet ved at sætte sort tape for vinduerne i mødelokalet, så der aldrig kan komme lys ind, mens der måske er brug for et andet lysindfald i kopirummet. Dette hænger naturligvis også sammen med, at mange store bygningsværker til blandt andet virksomheder er arkitekttegnede, hvorfor det er vigtigt at holde det rent og æstetisk samtidig med, at det skal være praktisk og funktionelt, så man ikke ødelægger bygningens ydre.

Blendex er DR-bygningens nye leverandør af solafskærmning

Blendex er en af Danmarks førende virksomheder, når det kommer til solafskærmning, og har rødder helt tilbage til 60’erne.

Fra sommeren 2016 og frem til 2020 har Blendex fået den fornemme opgave at skulle stå for al udvendig solafskærmning på DR’s bygninger landet over. Dette inkluderer service, montering, el – det hele.

Når vi siger el, betyder det selvfølgelig, at arbejder du på 4. sal i en bygning, der er 45 meter høj, så er der ikke mulighed for at gå ud og rulle markisen ind og ud med et håndtag, og således er løsningerne nødt til at være enkle, fleksible og ikke mindst tilpassede den enkelte bygning og det enkelte rum. Det nytter f.eks. ikke noget, at solen står lige ind i ansigtet på nyhedsværten eller teleprompteren, mens programmet kører. Men derfor kan det stadig være rart med lys i lokalet på andre tidspunkter. Derfor skal Blendex udtænke praktiske og æstetiske løsninger, som kan tjene DR’s bygninger optimalt – og det er altså ikke nogen lille opgave, de er blevet sat på. Ser man bare på DR-byen i Ørestad, skal der altså leveres solafskærmning til 131.000 m2 bygning. DR-byen hersker i forvejen over 1060 m2 solceller og er altså Danmarks største solcelleanlæg, og udvendig solafskærmning er endnu et led i processen om en grønnere fremtid. Med solafskærmning kan man blandt andet undgå at skulle bruge aircondition og dyre ventilationsanlæg for at køle de lokaler ned, som solen har varmet op, og omvendt kan solen bruges som en naturlig varmekilde, som kan reducere brugen af opvarmningsapparater, radiatorer osv. Det er grønt, og grønt er godt.

Ønsker du at vide mere om Blendex og deres arbejde i DR-byen, kan du læse mere her.

Be the first to comment on "Dansk firma står for al solafskærmning i DR Byen"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*