4 tips til sikring af din studiebolig mod indbrud

Som studerende bor du måske ikke i en kæmpe hus, ejer det dyreste TV eller har mange dyre smykker liggende. Alligevel har en del studerende meget mere værdi liggende end de selv tror, specielt hvis man begyndet at kigge på hvad man egentlig har liggende i sine skuffer, stående i kælderen osv. Det kan både være ting af rent monetær værdi men også ting af affektionsværdi.

Mange studerende bor i dag i større studiebolig-blokke som blev bygget for mange år siden. Disse studieboliger er typisk ikke blevet renoveret siden de blev opført, og derfor ser man også ofte at låse, døre og vinduet ikke er sikret specielt godt mod indbrud. I denne guide giver vi dig derfor en række råd til, hvordan du sikrer din studiebolig bedre, så din studiebolig ikke bliver udsat for indbrud mens du er i skole eller på ferie.

  1. Låse: Dine låse bør udskiftes hvert 10. år. Er din lås mere end 10 år gammel bør du derfor få den skiftet ud. Du måde aldrig lade nøglens udseende være bestemmende for købet af en lås, men derimod dit kendskab til produktet og evt. producent. Der findes rigtig mange dårlige låse med nøgler, der ser “sikre” ud. Køb et anerkendt mærke såsom Ruko eller Medeco – så er du sikker. Kilde: Azlaase.dk – Frederiksberg. Som studerende boende i en studiebolig giver det nok ikke så meget mening udskifte dine låse, men du kan skrive til din udlejer og forhøre dig om mulighederne for at få opgraderet låsene – Det kan jo ikke skade at spørge.
  2. Vinduer: Vinduet er den typiske indgangsvej for tyven, og det kan være rigtig svært at gøre noget ved, hvis tyven smadrer ruden. Er du meget opsat på at forhindre indbrud i din studiebolig, kan du enten selv købe og installere eller forhøre dig om mulighederne for at få vinduer, der har et DVV-mærke. Det er nemlig indbrudshæmmende ruder, som gør det sværere for tyven at komme ind. Det er desuden altid en god idé at sørge for, at vindueskarmene er i god stand, så de ikke nemt kan brækkes op.
  3. Gardiner: Når folk tager på ferie har de det typisk med at rulle for vinduer og dører. Dette er dog en rigtig dårlig idé, da det indikerer overfor tyvene, at der ikke er noget hjemme. Desuden giver det tyvene arbejdsro når de først er komme ind, at de kan stå bag tildækkede rudder og vinduer. Så lad dine persienner og gardiner stå åbne når du tager på ferie.
  4. Brug din familie: Nabohjælp  er ikke specielt udbredt på kollegier og i studieboliger. Hvis du er heldig kan du få din nabo til at holde opsyn med din lejlighed mens du er væk, men hvis du ikke kender denne person eller stoler på ham eller hende, så er det bedre at få din familie til at komme og holde opsyn med din lejlighed. Bed dem evt. om at vande blomsterne, flyttet lidt på tingene og få din lejlighed til at se beboet ud. Hvis hverken familie eller nabo kan hjælpe dig, kan du inverstere i en lystimer, som automatisk tænder og slukker dit lys på forskellige tidpunkter, hvilket kan få din lejlighed til at se beboet ud mens du er på ferie. Se mere på denne video.

Har du selv nogle gode tips til, hvordan man undgår indbrud i sin studiebolig, skal du være meget velkommen til at skrive i kommentarfeltet herunder.

 

Be the first to comment on "4 tips til sikring af din studiebolig mod indbrud"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*