Valg af lånebeløb som ung

Hvis du vil låne penge som ung, er det vigtigt at du får valgt det rigtige lånebeløb. Det har en markant indflydelse på dine muligheder, chancen for at blive godkendt og ikke mindst dine samlede omkostninger.

Der er derfor ingen grund til at søge flere penge, end du reelt behøver. Men det er ikke altid så sort hvidt. Det kan være du fx. mangler en ny computer til 10.000 kr, men kun har 3.000 på kontoen. Er 7.000 kroner så det rigtige beløb? Bliv klogere i denne artikel.

Sådan vælger du lånebeløb

Lad os først understrege, at der ikke findes en gængs måde at vælge det korrekte lånebeløb på, men det er tæt på, hvis du sørger for at disse forhold er opfyldt:

  • Lån aldrig en krone mere end du reelt behøver.
  • Klarlæg den præcis pris på det du mangler penge til – og fratræk eventuelt penge på kontoen.
  • Sørg for der er nok penge tilbage på kontoen, til at betaler regninger, husleje etc.

For at vende tilbage til eksemplet med computeren, vil 7.000 kroner altså ikke være det korrekte beløb, da det vil tømme din konto. 3000 kroner er ikke meget at have til disposition, så anbefalingen vil nok være et lån på 10.000 kr.

Det er særligt de små pengebeløb, der ofte bliver ansøgt om online, specielt blandt unge. Hvis du ønsker et overblik, kan du med fordele tjekke disse oversigter over hvor du kan låne henholdsvis 5000 og 10000 kr.

Økonomi er kommet på skoleskemaet

Det er ingen hemmelighed at unge generelt set ved for lidt om økonomi og det ønsker vi at ændre på med vores artikler om lån og penge.

Senest har 600 skoler valgt at undervise ca. 21.000 elever i økonomiske grundbegreber som ÅOP, budgetter og aktier ifølge Finans.dk. Dette for at ruste unge til det økonomiske voksenliv og gøre det nemmere, bl.a. at få en sund privatøkonomi eller vælge det billigste lån på markedet.

For uden at kende til forskellen på renten og ÅOP, kan det jo være svært at udvælge det billigste lånetilbud, hvis du sidder med 2-3 stykker foran dig. Men lad os slå fast, at tilbuddet med laveste ÅOP, altid vil være det billigste samlet set.

Sådan får du valgt den rigtige løbetid

Det er ikke kun pengebeløbet der kan være lidt vanskeligt at få fastlagt som ung dansker. Det samme kan løbetiden, der bestemmer hvor længe du har pengene. Her kan du vælge en løbetid på alt fra 1 dag til 180 måneder, alt efter hvor du ansøger.

De fleste udbydere tilbyder dig løbetider fra 12 måneder og opefter. Det kan være fristende at vælge en lang løbetid, men husk på det vil påføre dig flere omkostninger samlet set.

Det gælder derfor om at finde en balancegang, hvor du hverken har pengene for kort eller for lang tid.

Det vigtigste i den sammenhæng, er at den månedlige ydelse ikke må overstige dit rådighedsbeløb.

Jo kortere løbetid du vælger, desto højere vil den md. ydelse blive. Det er vigtigt at du komfortabelt kan betale dine afdrag måned efter måned. Du bør derfor vælge en løbetid, hvor du kan betale ydelsen, uden du presser din økonomi for meget. Der skal gerne være plads til uforudsete “overraskelser”.

Hvis du er i tvivl om hvad dit rådighedsbeløb er, kan du nemt udregne det flere steder online.

Be the first to comment on "Valg af lånebeløb som ung"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*