3 tips til at finde en lejlighed som studerende

 

Er du studerende, og er du på udkig efter en lejlighed, så læs med her! Vi giver dig tre gode tips til, hvordan du finder dig en bolig inden studierne starter eller du bliver smidt ud af den du allerede bor i.

Dette indlæg er bragt i samarbejde med WebHub.dk

Er du studerende i en af de store Danske byer såsom Århus, Odense eller København, så har du med sikkerhed oplevet, at det kan være mere end svært at finde sig en billig bolig som ikke ligger alt for langt ud for byen.  Faktisk så bliver det sværere og sværere for studerende at finde bolig, og i byer som Århus har de derfor tyet til alternative løsning for at give de studerende tag over hoved.  De har nemlig opstillet skurvogne på byens godsareal, hvor studerende som endnu ikke har fundet sig en bolig kan leje sig ind indtil de finder noget andet mere permanent.

Du behøver dog ikke at frygte at komme til at bo i en skurvogn, hvis du blot følger et af vores tips nedefor, som med sikkerhed vil åbne nogle gode muligheder for en bolig.

1 – Brug alternative medier

Alle bruger efterhånden de sociale medier eller Facebook til at finde boliger, men mange har fuldstændig glemt aviser og andre trykte medier, hvor man også kan blive eksponeret som boligsøgende.

Et godt tip er derfor at prøve at indrykke en annonce i den lokale avis, hvor man beskriver hvad man søger. Man mennesker som ellers normalt ikke er så aktive på f.eks. Facebook læser nemlig disse aviser, og mange gange kan du være heldig, at der er en der ringer dig op og tilbyder dig en lejlighed. Prøv også at indrykke en annonce på DBA. Her er der nemlig rigtig mange privateudlejere der kigger, og du kan være heldig at der er en der kontakter dig den vej igennem.

2 – Drop centrum

Det er altid de lejligheder der ligger i centrum der er mest rift om. Det kan derfor være en god idé at gøre op med sig selv, om man virkelig SKAL bo i centrum eller om man kan overkomme at cykle 2-3 km for at nå ind til centrum.  Mange uddannelsesinstitutioner er desuden placeret længere udenfor byen, og derfor kan du ofte være heldig at finde en lejlighed som måske ligger udenfor by, men som til gengæld ligger tæt på din skole.

3 – Skriv direkte til boligselskaberne

Man må gerne være lidt pågående når man søger bolig, og derfor er der ikke noget i vejen for at skrive direkte til udlejerne om der skulle være lejligheder fri. Du vil sandsynligvis skrive udenom en venteliste, men faktisk er mange udlejere villige til at tilbyde dig en lejlighed, hvis du blot skriver at du er meget fleksibel og ikke har de store krav. Det kan godt være at du i virkeligheden har dette, men skriver du det, så får du i det mindst et tilbud på en lejlighed at se, og så kan du blot sige fra, hvis du ikke er desperat nok endnu til at vælge den i sidste ende.

Har du selv nogle geniale ideer til, hvordan man som studerende kan finde en lejlighed uden at skulle slås med tusindvis andre boligsøgende på diverse bolighjemmesider? Så skriv gerne i kommentarfeltet nedenfor – vi vil rigtig gerne have dit input!

Be the first to comment on "3 tips til at finde en lejlighed som studerende"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*