Virksomhedernes mareridt: Vores hjemmeside findes ikke i Google!

SEO

Det står efterhånden klart for alle, at det er alfa omega at kunne blive fundet i Google, ligegyldigt om du har en webshop, sælger kurser online eller driver det lokale bilværksted. Kan man ikke finde dig i Google, jamen så kan du godt regne med, at du vil gå glip af rigtig mange kunder.

Når virksomheder og hjemmesiderejere oplever, at de ikke kan findes i Google, er det derfor med god grund, at der går panik i den.

I denne artikel vil vi kort forsøge at hjælpe alle dem, som står med denne problematik, hvor de ikke kan findes i Google.

Er du helt sikker på i ikke kan findes?

Prøv som noget at af det første at søge på jeres virksomhedsnavn eller domæne. Dukker der noget op? Hvis jeres side dukker op, så er det et tegn på at Google har fundet jeres side og er begyndt at placere jer i søgeresultaterne. Så Google har altså ikke et problem med jeres side, i er bare ikke så synlige som i gerne ville have det.

Men hvorfor mener i så ikke at i ikke kan findes i Google? Det er sandsynligvis fordi i søger på det i gerne vil findes på, og her dukker i altså ikke op. Det betyder dog ikke at i ikke findes i Google, i bliver bare ikke placeret højt på de søgninger der er vigtige for jer.

Sælger i eksempelvis slidte jeans på jeres webshop, så vil i gerne findes, når folk søger på “slidte jeans”, men det gør i sandsynligvis ikke, og det er fordi jeres side ikke er optimeret til dette søgeord!

Jeres side mangler SEO

Og hvad er SEO så lige? SEO står for Search Engine Optimization, og er en disciplin indenfor online markting, som i al sin enkelthed går ud på at gøre sine sider mere synlige i søgeresultaterne.

Hvis i ikke findes på de søgeord og søgø-sætninger som er vigtige for jer, er det sandsynligvis fordi i ikke har SEO-optimeret jeres side. SEO er et større emne og dække, men det er faktisk noget i selv kan gøre. Et godt sted at starte kunne være et SEO kursus for begyndere, men hvis i hverken har tid eller lyst til at lave SEO selv, så findes der også rigtig mange SEO-konsulenter – bare prøv at Google efter dem!

Vores side findes SLET IKKE i Google

Hvis testen ovenfor med at søge på jeres domæne ikke gav nogen resultater, så er det enten fordi at Google endnu ikke har fundet jeres side (hvis den er meget ny) eller også er det fordi jeres side simpelthen ikke kan læses af Google – den sidste del er selvfølgelig den værste. Det bedste i kan gøre i tilfældet af, at i slet ikke findes er at oprette jeres side i Google Seach Console. Her kan i få analyseret jeres side og finde ud af, om der er problem at at få den vist i Google. I kan også indsende jeres side til indeksering samt uploade et sitemap, hvilket alt sammen vil hjælpe Google med at “opdage” jeres side.

 

 

 

Be the first to comment on "Virksomhedernes mareridt: Vores hjemmeside findes ikke i Google!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*