Studie og børn – hvorfor ikke?

Du har med garanti hørt folk på arbejdsmarkedet sige det før, at arbejdsgivere til trods for at det er ulovligt, spekulerer i, om du nu har fået de børn du gerne vil have.

Af grunde som den beskrevet ovenfor, så er det nødvendigvis ikke altid en god idé at vente til karrieren er på plads (eller i hvert fald på vej til at blive det) med at få børn.

Der er både fordele og ulemper ved at få børn under sit studie. Blandt fordelene kan nævnes:

  • Du kan planlægge din tid som du vil
  • Du har mere tid til barnet end du ville have med et fuldtidsjob.

Blandt ulemperne kan man især nævne én ting, nemlig økonomien, da det kan være svært at få budgettet til at hænge sammen, når en SU er ens eneste indtægtskilde. Det behøver dog ikke være vildt dyrt at have et barn og mange kan klare sig igennem de største udgifter ved at købe brugt på dba.dk, gul og gratis eller via appen Reshopper, hvor man kan finde alt lige fra barnevogne til billig børnesko.  Du finder her et link til Reshopper, hvis det skulle have din interesse: Reshopper

Det er i sidste ende op til en selv, om man vil have børn før, under eller efter studiet, men én ting er sikkert, at der ikke er et tidspunkt der er definitivt bedre end et andet. Mange universiteter og uddannelsesinstitutioner støtter også op omkring at få børn under studierne og tilbyder endda specielle programmer for unge studerende mødre og fædre. En god idé kan derfor være, at tage kontakt til dit uddannelseskontor og forhøre dig om mulighederne for at tilpasse din undervisningsplan i forhold til din situation.

Har du selv fået børn under studiet eller overvejer du det blot? Så hører vi gerne fra dig i kommentartråden nedenfor.

Be the first to comment on "Studie og børn – hvorfor ikke?"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*