Lånemuligheder for unge under uddannelse

Lånemulighederne for unge studerende afhænger meget af din alder og indkomst. De fleste pengeinstitutter er bevidste om, at du udgør en større risiko, da du ikke har samme erhvervserfaring eller indkomst som 30-40 årige.

Bladetmomentum.dk ser i denne artikel nærmere på dine lånemuligheder som ung under uddannelse og på hvad der er med til at påvirke disse.

Alderens indflydelse

Alderen har en stor indflydelse på dine muligheder ung forbruger. I banken vil de i høj grad fokusere på din indkomst, budget og privatøkonomi, men på nettet er der faste alderskrav hos alle udbyderne.

Det betyder at dine lånemuligheder bliver defineret af, om du er 18, 20 eller 25 år. Årsagen er ret simpel. For unge under uddannelse udgør statistisk set en større risiko for långiverne. En risiko for at du fx. ikke kan betale de månedlige ydelser til tiden.

Det er helt naturligt da mange studerende kun får SU og selv med et deltidsjob svømmer de færreste ligefrem i penge. Men der skal naturligvis penge ind hver måned, før du kan afdrage på lånet.

Hvor kan jeg låne online?

Spørgsmålet er så hvor du kan låne online. Der findes flere sammenligningstjenester og hjemmesider, der kan hjælpe dig på vej. Det gør de via målrettede og overskuelige oversigter, så du kan få et værdifuldt overblik over lånemarkedet online.

Her kan du nemt finde frem til udbydernes forskellige alderskrav, lånebeløb og meget mere. Overblikket er guld værd, dels så du sparer en masse besvær og dels så du nemt kan indhente flere tilbud og finde den billigste løsning.

Vi har fundet to gode oversigter frem til dig, der kan klarlægge dine muligheder, når du er i aldersgruppen 18-23 år:

Oversigt over hvor du kan låne som 18 – 19 årig

Oversigt over hvor du kan låne som 20 – 23 årig

Banken er svær

Hvad med banken, tænker du sikkert? Du kan altid forhøre dig i banken, men du vil opleve at dine muligheder er meget begrænsede. Det vil enten kræve at du har en rigtig sund privatøkonomi og/eller et fast job med indtægt.

Bankerne er langt mere risikoaverse end lånefirmaer på nettet, hvorfor deres krav til dig som kunde er betydelig større. De ønsker kort sagt ikke at løbe samme risiko, hvorfor det er sværere at blive godkendt hos dem.

SU lånet – et godt bidrag

Sidst er det værd at nævne SU-lånet og muligheden for at få et godt månedligt bidrag. Den klare ulempe ved SU lån er, at du ikke får pengene på én gang. Det har sine fordele, men én klar ulempe, hvis du mangler X antal kroner nu og her.

Satserne for SU-lån er  lige nu som følger i 2015:

  • SU-lån: 3.020 kroner pr. måned
  • Supplerende til forsørgere: 1.511 kroner pr. måned
  • Slutlån: 7.791 kroner pr. måned (ved opbrugt SU)

Der er altså nogle helt klare retningslinjer og ofte vil det kun fungere som et fornuftigt bidrag. Det er ikke noget der på kort sigt kan være med til at finansiere de køb du måtte lave.

At gældsætte sig som studerende

Der er ingen tvivl om du bør være meget forsigtig med at gældsætte dig som studerende. Det sker for mange unge, men du bør have gode og sunde årsager bag.

Der er ingen grund til at starte voksentilværelsen med at gældsætte sig for meget. Så hvis du søger penge til fest, ferier og luksus, bør du tænke dig grundigt om. Er pengene tiltænkt regninger, bøger og lignende, giver det bedre mening.

Be the first to comment on "Lånemuligheder for unge under uddannelse"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*