Internet til studerende | Sådan finder du den billigste løsning

internet studerende

Som studernede må man spare, hvor man kan. Et af de steder, hvor der faktisk er rigtig mange penge at spare er på internet. Mange betaler nemlig alt for meget for en hastighed de slet ikke har brug for eller også har de bare valgt en løsning, som er langt dyrere end hvad det koster andre steder.

I denne artikel giver vi jer studerende en række tips til, hvordan i kan spare penge på jeres internet.

1. Vælg den rigtige hastighed

Et af det bedste tips til at spare penge på sit internet, er ved blot at vælge den hastighed der passer til ens behov. Hvis du eksempelvis bor alene i en studielejlighed, så er det sjældent at du har brug for mere en 20 Mbit/s for at kunne gøre alle de ting du har brug for på nettet. Med 20 Mbit/s kan du sågar streame film og serier i HD på f.eks. Netflix, hvilket typisk er en af de ting, som kræver en højere hastighed. Hemmeligheden er, at det er antallet af personer der afgør, hvor hurtigt dit net skal være, og hvis det kun er dig som skal bruge nettet, jamen så er 20 Mbit/s rigeligt.

Bor du alene og har du internet der er hurtigere end 20 Mbit/s, kan du derfor overveje at skifte til en langsommere, men også billigere, løsning.

2. Find den billigste pris på markedet

Det er vigtigt at du danner dig et fuld overblik over, hvad du kan få din foretruknehastighed til hos de forskellige udbdyere. Den nemmeste måde at gøre dette på er ved at bruge en sammenligninstjeneste, som f.eks. Musimi.dk, hvor priser og produkter fra næsten alle udbydere er samlet i en tabel, som gør det nemt for dig at finde det billigste internet.

Når du vælger din løsning, så vær desuden opmærksom på, hvilken teknologi der bruges. Fiber er klart den dyreste løsning, herefter COAX (bredbånd via TV-stik) og til sidst xDSL(VDSL), som er internet via telefonstikket. Sidst nævnte er klar den billigste, men leverer selvfølgelig ikke den samme kvalitet og stabilitet som de to andre.

3. Find et godt tilbud

Internetudbyderene kører konstant tilbud på deres produkter. Derfor kan du med sikkerhed finde et godt tilbud, når du skal købe internet. Vær dog opmærksom på prisen for de første 6 måneder, da denne giver dig et klart billede af, hvad det vil koste i længden. Mange udbydere kører nemlig introtilbud, som er rigtig gode i starten, men som i længden er dyrere end hvis du købte en af deres andre pakker, som der ikke var tilbud på.

Er du god til at forhandle, så kan der faktisk også opnås rigtig gode priser ved at ringe til din udbyder – mange af dem er faktisk ganske villig til at give dig et personligt tilbud, hvis du spørger lidt ind til det!

Be the first to comment on "Internet til studerende | Sådan finder du den billigste løsning"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*