Forældre betaler gerne mere for økologisk tøj til deres børn

Epinion har for nyligt lavet en undersøgelse, der viser at forældre gerne betaler lidt ekstra for økologisk børnetøj. Dette skyldes blandt andet et voksende fokus på sundhed og økologi fra forældrenes side. Undersøgelsen baseres på 280 voksne forbrugere. Heraf svarede 50% af de adspurgte at de gerne vil betale lidt ekstra for økologisk babytøj og børnetøj. Dette begrunder de med at det kan svare sig i længden, af grunde som sundhed og kvalitet.

Økologisk tøj har vundet indpas på det danske marked over de seneste år. Flere tekstilproducenter fører efterhånden tøj der er bæredygtigt produceret som et supplement til deres almindelige tøj. Dette gælder blandt andet H&M, Bestseller og Dansk Supermarked. Derudover findes der webshops hvor du kan handle økologisk tøj.  Særligt økologisk babytøj vinder frem på markedet, da flere og flere forældre er bevidste om at skadelige kemiske stoffer påvirker små børn. Dette skyldes blandet andet at børn i voksealderen har et svagere immunforsvar og mere følsom hud. Et eksempel på sådan en webshop kunne være Økoyngel, du kan finde via dette link: Økologisk babytøj.

Den økologiske tekstilproduktionen oplever dog at det er svært at få en fod indenfor på det danske marked, men det at folk er villige til at betale mere for økologisk tøj, vil gavne markedet.

Særligt bomuldstøj er godt og nemt at købe økologisk. Derudover er der et voksende marked for hør, hamp, lyocell og endda også tøj af kaffegrums. Alle disse tekstilproduktioner har et lavt forbrug af pesticider og en mindre miljøbelastning.

Undersøgelsen viser dog også at prisforskellen ikke må være for stor. Af de adspurgte, der gerne vil betale ekstra for økologisk tøj, vil 66% af dem maksimalt betale 20% ekstra for tøjet. Dette indikerer at der ligeledes at der bør kunne betale sig rent økonomisk for forældrene.

En undersøgelse lavet af Dansk Erhverv viser at vi køber tøj efter forskellige kriterier. Her er pris det klart det primære kriterium hos danskerne. Herefter følger kriterier som kvalitet, design og funktionalitet, men kun 5% af de adspurgte ser økologi som et kriterium for deres tøjkøb.

Du kan læse en uddybende artikel fra Vejle Amts Folkeblad om undersøgelsen ved at følge dette link: http://vafo.dk/article/20160427/ARTIKLER/160429318#

Be the first to comment on "Forældre betaler gerne mere for økologisk tøj til deres børn"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*