Det kan en a-kasse hjælpe studenten med

a-kasse

Reklame

Mange tænker, at en a-kasse først er nødvendigt, når man er færdiguddannet. Det tænker mange, da det først er her, man har behov for at blive sikret i form af retten til dagpenge. Dette er dog ikke den eneste ting, som man kan anvende en a-kasse til, da man kan opnå mange andre fordele ved at være medlem. Derfor bør du være medlem af en a-kasse, når du er i gang med studiet eller efter endt studie. Dette gælder ikke blot videregående uddannelser, men det gælder ligeledes ungdomsuddannelser såsom gymnasiet. Du kan i denne artikel læse mere om, hvad en a-kasse kan hjælpe dig med, hvis du lige er blevet student eller har færdiggjort anden uddannelse.

Få hjælp til din jobsøgning i form af sparring og gode råd

En af fordelene, som mange a-kasser tilbyder, er hjælp til jobsøgningen. Efter endt uddannelse er det tid til at komme ud på arbejdsmarkedet, og dette kommer man kun, hvis man sender en masse ansøgninger af sted. Dog kan det være svært at skrive en god ansøgning og et godt CV, og dette kan du få hjælp til gennem din a-kasse. Vigtigheden af den gode ansøgning samt CV er stor, da det er førstehåndsindtrykket af dig, som du giver din potentielle arbejdsplads. Hvis ikke du giver et godt indtryk, vil du ikke blive kaldt til samtale og derfor ikke have mulighed for at uddybe dine evner og kompetencer i forhold til jobbet.

Det er en stor fordel for dig at få hjælp og vejledning til dette udefra. Du kan sagtens have skrevet en ansøgning, som i dine øjne er fantastisk, men som arbejdsgivere vil finde uprofessionel og dårligt skrevet. Ved at anvende din a-kasse som sparringspartner vil du få nye øjne til at se på det, som du har skrevet. Dette er den perfekte mulighed for at optimere din jobsøgning, så du har størst chance for at blive indkaldt til samtale og derefter blive ansat i dit drømmejob.

Kontakt din eksisterende a-kasse eller bliv medlem af en

Du kan kontakte din a-kasse for at høre, om du har mulighed for at få sparring samt gode råd til din egen ansøgning og cv. Hvis du ikke allerede er medlem af en a-kasse, kan du klikke her og læse mere om FTFa. Dette er en a-kasse, som udover at sikre dig retten til dagpenge ved ledighed ligeledes tilbyder sparring til din skriveproces. Dette er ideelt for dig, som lige er blevet student eller har afsluttet anden uddannelse og derfor skal finde et job. Du kan blive medlem af denne a-kasse, uanset hvilken faggruppe du er uddannet i, hvilket ligeledes kan være en fordel for dig.

For at være sikker på at have ret til dagpenge lige efter endt uddannelse, er det vigtigt, at du har været medlem af en a-kasse i et år før endt uddannelse. På denne måde kan du få dagpenge, dagen efter uddannelsens ophør, hvilket er yderst godt for dig. Derfor er det en god idé, at du tilmelder dig en a-kasse allerede i dag.

Be the first to comment on "Det kan en a-kasse hjælpe studenten med"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*