Studiemad – Her er et par ultra budgetvenlige retter!

Selvom studerende i dag lever under langt bedre vilkår end i gamle dage, så kan det stadig være svært at få penge til at slå til når der både skal købes bøger, betales husleje, gås lidt i byen og ikke mindst spise nogenlunde ordentligt. I denne artikel har vi fundet en række gode studie-opskrifter, som du med sikkerhed kan bruge, hvis du netop er flyttet hjemmefra og selv skal til at stå ved kødgryderne.

Artiklen er bragt i samarbejde med jacobs-mad.dk, mad ud af huset Århus

Den første ret er en klassisk pastaret. Retten er en vegetarret, og derfor holder den budgettet rigtig godt. Den er super nem at lave, så hvis du har travlt med lektierne kan du hurtig få smækket dette måltid sammen

Thai-inspireret pastaret

Du skal bruge:

  • Pasta (en pose koster ca. 8 kroner)
  • Kokosmælk (en lille bøtte koster 4 kroner)
  • Karry (en stor pose for 10 kroner i Tiger)
  • Løg, hvidløg, tomater, eller hvad der nu lige er at finde af grøntsager i køleskabet

Først koger du pastaen. Herefter tager du lidt kokosmælk på panden samt massere af karry der lige bliver svitset sammen med kokosmælken. Som det næste kommer du resten af pastaen i panden vender det og kommer resten af kokosmælken på. Til sidst tilføjer du dine grøntsager, som du forinden har skåret i mundrette skiver.

Tak til foraet på woman.dk for dette forslag. Vi prøvede det selv, og det var super godt, simpelt og ikke mindst billigt!

Den næste ret indebærer også pasta, for ja, det er billigt og nemt at lave – rigtig studievenligt!

Simpel pastasalat

Du skal bruge:

  • Pasta (en pose koster stadig ca. 8 kroner)
  • Agurk (3-4 kr. )
  • Tomat (7-15kr. – alt efter hvor mange du køber)
  • Grøn pesto (Pris ukendt, men plejer ikke at være dyrt)
  • 200-300g kylling.

Fremgangsmåden er som følger: Kog pastaen, skærm agurk og tomat i stykker. Skær kyllingen i mindre stykker inden du steger den. Når du har gjort dette kan du påbegynde stegningen i en pande med lidt olie. Når kyllingerne er hvide (lidt stegte) kan du tilsætte lidt pesto og vende kyllingen heri på panden. Når kyllingen er færdig blander du den med grøntsagerne og lidt ekstra pesto og servere herefter retten for dig selv og måske din roomie eller kæreste.

Du kan med fordel også tilføje ærter eller majs som grøntsager, og hvis du er meget doven/nærig kan du i stedet for at bruge fersk kylling bruge kylling i tern.

Har du selv nogle gode opskrifter du vil dele så skriv dem gerne til os i kommentarsporet nedenfor.

God appetit!

Be the first to comment on "Studiemad – Her er et par ultra budgetvenlige retter!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*