Dårligt mobilsignal er snart fortid – Nu åbnes der for 700 Mhz-båndet!

Det er snart slut med dårligt mobilsignal for udkants Danmark takket være en ny it- og tele-vækstaftale, som netop er blevet vedtaget i folketinget. Vækstplanen sikrer nemlig, at der blandt andet skal åbnes op for 700 Mhz-båndet til mobilt bredbånd signal i 2020, hvilket i praksis vil sige at alle mobilhullerne i udkants Danmark vil blive lukket, og samtidig vil den samlede kapacitet i hele nettet øges.

Baggrund for aftalen

700 Mhz bliver som det er i dag kun udsendelse af antenne-tv. Tv-tilladelserne udløber dog til i april 2020, og kan herefter anvendes til at sende langtrækkende mobilsignaler til hele Danmark, også selvom man bor i det vi i dag kalder for ”døde” områder.

Erhvervs og vækstministeriet skriver blandt andet i den politiske aftale at:

700 MHz-frekvensbåndet er velegnet til at forbedre dækningen med mobilt bredbånd, og der er ikke andre ledige frekvensbånd med samme egenskaber. For hver 100 indbyggere er der i dag 111 mobile bredbåndsabonnementer, og 2,1 mio. danskere anvender dagligt mobiltelefonen til internetadgang. 700 MHz vil bidrage væsentligt til en udvidelse af infrastrukturen med henblik på at understøtte det stadig stigende forbrug af mobil datatrafik, der mere end fordobles hvert andet år.

700 MHz-frekvensbåndet skal senest i 2019 på auktion, hvor der vil være specielt fokus på, at de teleselskaber der byder også kan dække borgere og ikke mindst virksomheder i ydreområderne.

Antenner skal opgraderes

Hvis du i 2020 modtager dit tv-signal igennem en antenne, så betyder denne nye aftale, at du med stor sandsynlighed skal opgradere dit udstyr. En analyse udarbejder af Rambøll for Erhvervs og vækstministeriet viser dog, at opgraderingen af udstyret vil koste omkring 900 kr. for hustanden.

Alt andet end lige, så betyder aftalen også at bredbånd til hjemmet via det mobile netværk også vil blive forbedret i 2020. Mange bredbåndsudbydere er nemlig begyndt at tilbyde routere, som kobler sig direkte på det mobile bredbånd og deler det med alle enhederne i hjemmet. Teknologier som disse vil med sikkerhed få et løft når både hastighed og dækning forbedres med det nye frekvensbånd.

Har du holdning til udviklingen indenfor bredbånds-teknologien eller teleindustrien generelt, så del gerne dine tanker i kommentarsporet nedenfor!

Be the first to comment on "Dårligt mobilsignal er snart fortid – Nu åbnes der for 700 Mhz-båndet!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.


*